Recent toegevoegd
Sluiten
Geen producten gevonden...
Pazo Pondal

Pazo Pondal Olivia Rose

€15,95
Contrast van variëteiten, emoties en ook van sensaties. Fris, maar persistent. Elegant en levendig. Vol leven door fruitige tonen met een bloemige en minerale achtergrond.
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad

Albariño, Treixadura en de rode Sousón of Pedral.

Spanje, Rias Baixas

2020

Pazo Pondal

Contrast van variëteiten, emoties en ook van sensaties. Fris, maar persistent. Elegant en levendig. Vol leven door fruitige tonen met een bloemige en minerale achtergrond.

LandSpanje
WijnhuisPazo Pondal
WijnregioRiax Baixas
Soort Rose
Druivenras

Albariño en Treixadura en de rode Sousón of Pedral.

Jaar2020
KleurLichtroze kleur met zalmreflecties
GeurFris en elegant, rijk aan nuances waarin de primaire aroma's van de variëteiten opvallen met fruitige tonen op een delicate bloemige en minerale achtergrond
SmaakLevendig, volhardend en vol leven. Elegant, met een natuurlijk evenwicht tussen zuurgraad en mineraliteit, typisch voor Condado de Tea en Pazo Pondal-wijnen.
Smaakprofielfris
Alcohol13,5%
Gelegenheid 
Wijn - Spijs 

 

Over de wijnmakers

Pazo Pondal is een familiewijnmakerij opgericht in 1998. Gevestigd in Arbo (Pontevedra), een van de beste subregio's voor Rías Baixas DO Albariño.
Pazo pondal heeft een geschiedenis van streven naar het produceren van wijnen die hun terroir tot uitdrukking brengen, wijnen die vol zitten met de fruit- en bloemige aroma's die kenmerkend zijn voor de complexiteit en stijl van Pazo Pondal-wijnen.

Het landgoed, gelegen op de noordelijke oever van de Río Miño, omvat 15 hectare wijngaarden waar ze de Albariño, de Galicische druif bij uitstek, met grote zorg en toewijding telen.

“Sinds Olivia Hernandez zich bij onze wijnmakerij heeft aangesloten, heeft Pazo Pondal een totale verandering in richting genomen en begint hij zich een andere toekomst voor de wijngaard voor te stellen...
Vanwege haar jeugd, gevoeligheid en liefde voor wijn, streeft ze ernaar om meer persoonlijke wijnen te produceren, voor het eerst rekening houdend met alle verschillende omgevingsfactoren bij hun creatie om wijnen te produceren die de ultieme uitdrukking zijn van hun terroir.

Ze heeft een gelijkgestemd team bij elkaar gebracht dat nauw betrokken is bij de ontwikkeling van de wijnmakerij en zich inzet voor 100% verantwoorde wijnbouw om al haar projecten, waaronder verschillende wijnstijlen, te realiseren.
Afgezien van het creëren van meer persoonlijke wijnen, richt ze zich veel van haar werk op het herstel van de bodem en het nieuw leven inblazen van de voorouderlijke praktijken van onze grootouders.”

De wens van het wijnhuis komt uit. Een ware droom. Rosé del Condado de Tea uitsluitend gemaakt met de inheemse witte variëteiten Albariño en Treixadura en de rode Sousón of Pedral.

Zeer beperkte productie, slechts 2.352 flessen voor zijn eerste jaargang.

No reviews found...
Online bestellen
Taal
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »