Recent toegevoegd
Sluiten
Geen producten gevonden...
foie royale

65gr

€10,99
Foie Royale block is gepasteuriseerd tijdens het productieproces, zodoende kan het gelijk geconsumeerd worden. Maar Foie Royale kan ook verder bewerkt worden, verwarmd, gebakken, gepocheerd. Tevens kan het verwerkt worden in verschillende vormen waaronder
Beschikbaarheid:
Op voorraad

Foie Royale is de eerste ethisch verantwoorde, diervriendelijk en duurzame block foie van gans en eend, gemaakt van niet vervette levers en het dier-eigen vet. Foie Royale is ontwikkelt om een ethisch alternatief te creëren voor de traditionele foie gras. Het doel is een product te vervaardigen gemaakt van gezonde eenden- en ganzenlevers die geen dwangvoeding zijn ondergaan. We zijn er in geslaagd block Foie Royale te produceren met dezelfde karakteristieken als de traditionele block foie gras. De scharreldieren hebben een vrije uitloop zonder omheining, worden niet onderworpen aan vleugels kortwieken en snavels kappen, hun voeding nemen ze vrijwillig, dwangvoeding is bij Duitse wet verboden.

Het procedé van Foie Royale bestaat eruit dat na de slacht het dier-eigen vet onder zeer hoge druk in de levers wordt geperst. Hierdoor versmelt deze samen en is het product identiek aan authentieke foie gras. Foie Royale ziet eruit als foie gras block, smaakt hetzelfde en bevat dezelfde bestanddelen: vet en lever. De natuurlijke lever, klein en donker rood wordt re-engineered, gepasteuriseerd en verpakt, en is ontwikkeld door DIL, Deutsches Instituts für Lebensmitteltechnik in Quackenbruck. Zo wordt uiteindelijk een prachtig product geproduceerd dat hetzelfde is qua textuur, structuur, kleur en smeltend gedrag. Door het dubbele conserveringsproces heeft Foie Royale het voordeel dat het een minimale houdbaarheid heeft van 1 jaar na productie.

Foie Royale block is gepasteuriseerd tijdens het productieproces, zodoende kan het gelijk geconsumeerd worden, maar Foie Royale kan ook verder bewerkt worden, verwarmd, gebakken, of gepocheerd. Tevens kan het verwerkt worden in verschillende vormen waaronder ijs, boter, terrines, saus of chocolade.

Foie Royale kan zowel geleverd worden in gastronomie- als retail verpakking (luxe omdoos).

 

Ingrediënten

Eendenvet, Eendenlever, Water, Witte Port, Armagnac, Suiker, Zout, Peper;
Antioxidanten: sodium ascorbaat;
Conservering: sodium nitriet.

Gekoeld bewaren tussen 0-4°C.

Allergenen

NVT

No reviews found...
Online bestellen
Taal
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »