Recent toegevoegd
Sluiten
Geen producten gevonden...
Moulin de la Gardette

Moulin de la Gardette Gigondas La Cuvée Tradition

€32,50
Van 40jaar oude stokken. Zeer lang gegist op betonkuipen en daarna voor 18maanden opgevoed in 228l eikenhouten vaten uit de Bourgogne. Medium roodpaars tot donker kersenrood. Heerlijke geur van wilde kruiden, struikgewas en zwarte kersen. Wat een heerlijk
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad

80% Grenache , 10% Mourverdre, 10% Cinsault

Frankrijk, Zuidelijke Rhône , Gigondas

2017

Moulin de la Gardette

Van 40jaar oude stokken. Zeer lang gegist op betonkuipen en daarna voor 18maanden opgevoed in 228l eikenhouten vaten uit de Bourgogne. Medium roodpaars tot donker kersenrood. Heerlijke geur van wilde kruiden, struikgewas en zwarte kersen. Wat een heerlijke geur. Sensuele smaak. Provencaalse kruiden. Breed gewaaierd, gevuld. Klasse wijn. Groots voor de regio.

 

LandFrankrijk
WijnhuisMoulin de la Gardette
WijnregioGigondas
Soort Rood
Druivenras80% Grenache , 10% Mourverdre, 10% Cinsault
Jaar2017
KleurMedium roodpaars tot donker kersenrood
GeurHeerlijke geur van wilde kruiden, struikgewas en zwarte kersen.
Smaak
Sensuele smaak. Provencaalse kruiden. Breed gewaaierd, gevuld. Klasse wijn. Groots voor de regio.
SmaakprofielVol rood
Alcohol14,5 %
Gelegenheid 
Wijn - Spijs 

Moulin de la Gardette is een familiebedrijf van 10 ha grootte in Gigondas en bezit wijngaarden die zich uitstrekken van het plateau dicht bij het dorp tot de uitlopers van de Dentelles de Montmirail. De meeste wijngaarden liggen Noord-West op hoogtes van 100 tot 300 m boven de zeespiegel met gevarieerde bodems van kalksteen en klei. 7ha zijn geplant met Grenache en 3ha met andere Zuidelijke Rhônerassen zoals Syrah, Mourvedre en Cinsault. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 50 jaar, maar de oudste aanplanten zijn meer als honderd jaar oud. De lage gemiddelde opbrengsten van 27hl/ha is vaak het resultaat van de typisch droge groeiomstandigheden in de zuidelijke Rhônevallei, waar de meedogenloze mistralwind haar invloed heeft. Ook de biologische wijnbouw, die sinds 2000 gevolgd wordt speelt een grote rol. Topdomein in de regio!

No reviews found...
Online bestellen
Taal
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »