Recent toegevoegd
Sluiten
Geen producten gevonden...
La Mesma

Gavi di Gavi Black Label

€14,95
Intense geur van appel en rijpe abrikoos.Volle witte wijn met op de achtergrond de elegantie van datzelfde fruit in de geur .Het resultaat is een minerale, fruitige en harmonieuze wijn.
Beschikbaarheid:
Op voorraad

Cortese

Italie, Gavi

2019

La Mesma

 

LandItalië
WijnregioGavi
Soort Wit
DruivenrasCortese
Jaar2017
KleurLicht citroengele kleur
GeurIntense geur van appel en rijpe abrikoos
SmaakVolle witte wijn met op de achtergrond de elegantie van datzelfde fruit in de geur
Smaakprofielwit
Alcohol12,5%
Gelegenheid 
Wijn - Spijs 

Door de Masters of Wine van Nederland voor de wijngids 2020 beoordeeld met 8

Deze wijn was de eerste wijn die de drie zusters maakten, uit passie voor Gavi wijnen. In het begin kenden ze absoluut niets van het wijnmaken zelf. Ze lieten zich begeleiden door Massimo Azzolini, een oenoloog uit Trentino, een man met een passie voor nieuwe uitdagingen. Hij stelde wel de voorwaarde dat hij bij elke stap zou worden bijgestaan door de drie zusters samen. Het moest immers hun eigen wijn worden. De eerste oogst was episch voor de zussen: 24 uur op 24 zwoegen in de kelders, de trappen op en neer naar de tanks in hun dwangmatige drang om de vinificatie te controleren, de pers die stopt om 3 uur ’s nachts en niet opnieuw opstart, honderden keren per dag opnieuw naar Massimo bellen voor hulp… Ze kwamen volledig geradbraakt uit de eerste oogst. Maar tegelijk waren ze blij met hun eigen wijn en geraakten meteen onherroepelijk verslaafd aan het wijn maken. Het resultaat is een minerale, fruitige en harmonieuze wijn.

Extra informatie
Vinificatie en rijping: De druiven worden zacht geperst en gefer menteerd op cementen vaten onder gecontroleerde temperaturen, daarna rust de wijn 5 maanden “sur Lies” in cementen vaten

No reviews found...
Online bestellen
Taal
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »