Recent toegevoegd
Sluiten
Geen producten gevonden...
Montecastro Bodegas y Viñedos

Montecastro Bodegas y Viñedos Ribera del Duero Montecastro

€21,95
Geconcentreerde robijnrode kleur met donkerrode schakering. Neus staat open. Bijna zoete aroma's van zwarte bessen en bramen. Kersenjam. Chocolade. Caramel. Zet door in de smaak. Veel fruit en een fijne textuur. Krachtige wijn. Vlezig. Veroverend. Beheers
Beschikbaarheid:
Op voorraad

95% Tinto Fino (Tempranillo), 5% Merlot

Spanje, Ribera del Duero

2018

Montecastro Bodegas y Viñedos

Geconcentreerde robijnrode kleur met donkerrode schakering. Neus staat open. Bijna zoete aroma's van zwarte bessen en bramen. Kersenjam. Chocolade. Caramel. Zet door in de smaak. Veel fruit en een fijne textuur. Krachtige wijn. Vlezig. Veroverend. Beheerste en plezierige smaken met frisheid en een gebalanceerde structuur. Goed bewaarpotentieel!

 

LandSpanje
WijnhuisMontecastro Bodegas y Viñedos
WijnregioRibera del Duero
Soort Rood
Druivenras95% Tinto Fino (Tempranillo), 5% Merlot
Jaar2018
KleurGeconcentreerde robijnrode kleur met donkerrode schakering.
GeurNeus staat open. Bijna zoete aroma's van zwarte bessen en bramen. Kersenjam. Chocolade. Caramel.
Smaak
Zet door in de smaak. Veel fruit en een fijne textuur. Krachtige wijn. Vlezig. Veroverend. Beheerste en plezierige smaken met frisheid en een gebalanceerde structuur.
SmaakprofielVol rood
Alcohol15 %
Gelegenheid 
Wijn - SpijsHertenbiefstuk met cantharellen. Lamsbout uit de oven met rozemarijn, knoflook en kleine zwarte olijven. Oudere/belegen schapenkazen uit de Pyreneeën

Deze bodega die is ontworpen door architect Robert Valle ligt in Castrillo de Duero en is geheel aan haar buitenomgeving aangepast. Behorende tot de beste 15 bodega's uit Ribera. De wijngaarden liggen tussen de 800 - 1000 meter. De leeftijd van de druivenstokken varieert van 6 tot bijna 100 jaar, van 6 verschillende terroirs en met een rendement van 30 hl/ha. 50% ontsteeld en 50% volledige trossen. Gisting op cementkuipen. 8 maanden lang opvoeding op nieuw Frans eiken (Allier), daarna 10 maanden in Frans eiken (Allier) van 2-3 maanden. Daarna 2 maanden op cementkuipen!

No reviews found...
Online bestellen
Taal
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »