Recent toegevoegd
Sluiten
Geen producten gevonden...
Domaine Buisson Battault

Domaine Buisson Battault Meursault 2019 Le Limozin

€56,00
De wijn rijpt 12 maanden op de gistsporen in eikenhouten vaten waarvan 20% nieuw en vervolgens 6 maanden in grotere vaten. Schitterend goudgeel. Fijne expressie, zeer intens met frisse citrusbloesem, amandel en witte perzik en een mooie toast van de houto
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad

Chardonnay

Frankrijk, Bourgogne, Meursault

2019

Domaine Buisson Battault

De wijn rijpt 12 maanden op de gistsporen in eikenhouten vaten waarvan 20% nieuw en vervolgens 6 maanden in grotere vaten. Schitterend goudgeel. Fijne expressie, zeer intens met frisse citrusbloesem, amandel en witte perzik en een mooie toast van de houtopvoeding. De aanzet is volromig, beheerst met schoon hout en lekkere zuren. Een elegante en minerale wijn die vanaf het begin tot het einde fascinatie en spanning brengt.

LandFrankrijk
WijnregioBourgogne, Meursault
Soort Wit
DruivenrasChardonnay
Jaar2018
KleurSchitterend goudgeel
GeurFijne expressie, zeer intens met frisse citrusbloesem, amandel en witte perzik en een mooie toast van de houtopvoeding.
SmaakDe aanzet is volromig, beheerst met schoon hout en lekkere zuren. Een elegante en minerale wijn die vanaf het begin tot het einde fascinatie en spanning brengt.
SmaakprofielWit med-vol
Alcohol13%
Gelegenheid 
Wijn - SpijsSchaaldieren, harde vissoorten van de rooster, kalfslende, foie gras en kazen.

Dit familie domein telt alweer 5 generatie wijnmakers. François Buisson is hier wijnmaker sinds 1985. De eerste jaren nog in nauwe samenwerking met zijn vader, die het domein vanaf 1945 beheerde. Sinds 1991 heeft François het domein helemaal overgenomen, maar zijn vader bleef tot het eind van zijn leven, 2003, zeer betrokken bij het domein. Op dit moment bezit het domein 8 hectare, verdeeld over 14 appellaties. François brengt het terroir in de fles, hij zoekt naar elegantie. Zijn wijnen zijn jong al op dronk, maar bezitten tevens voldoende potentie om te ouderen. Van 2 tot 10 jaar en zelfs ouder. Zijn wijnen krijgen zoveel mogelijk "lees" voor de optimale voedingen en krijgen minimaal 12 maanden barrique opvoeding, waarvan 20% nieuw hout.

No reviews found...
Online bestellen
Taal
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »