Recent toegevoegd
Sluiten
Geen producten gevonden...
Alvaro Palacios

Alvaro Palacios Gratallops 2018

€57,95
Rijp fruit, een vleugje Mediterrane kruiden, mineralen, rijke tannines, een vrij hoge zuurgraad en een lange afdronk.De rode Gratallops 2018 is een “vi vila” (een dorp wijn) wat een speciale categorie is in de Priorat appelation (zoals bijv ook de Clos Mo
Beschikbaarheid:
Op voorraad

80% Grenache en de rest Carignan

Spanje, Priorat

2018

Alvaro Palacios

De rode Gratallops 2018 is een “vi vila” (een dorp wijn) wat een speciale categorie is in de Priorat appelation (zoals bijv ook de Clos Mogador Gratallops)

 

LandSpanje
WijnhuisAlvaro Palacios
WijnregioPriorat
Soort Rood
Druivenras80% Grenache en de rest Carignan
Jaar2018
KleurGeconcentreerde robijnrode kleur met donkerrode schakering.
GeurRijp fruit, een vleugje Mediterrane kruiden
Smaak
mineralen, rijke tannines, een vrij hoge zuurgraad en een lange afdronk.
SmaakprofielVol rood
Alcohol14,5 %
Gelegenheid 
Wijn - SpijsRood vlees, wild, kaas

De rode Gratallops is een "vi vila" (een dorp wijn) wat een speciale categorie is in de Priorat appelation (zoals bijv ook de Clos Mogador Gratallops) De Alvaro Palacios is een blend van ongeveer 80% Grenache en de rest Carignan. Alle kavels welke zijn gebruikt worden op het etiket vermeld: Ermites, La Capella, Torrent, Coll del Corral, Socarrats, L'Hort de L'Olivar, La Font Nova, Carrerada, Coll de Falset, Obagues en Manyetes. De kavels liggen zeer verspreid in de onherbergzame Priorat. De fermentatie vindt plaats in kleine houten vaten. De wijn krijgt daarna 18 maanden opvoeding in Franse eiken vaten. De wijn is zeer elegant en aromatisch met rijp fruit en kruidige accentenen een subtiele minerale sensatie. De goede zuren balanceren perfect met de stevige tannines en dit brengt de Gratallops zeer in balans en dus ook niet vreemd dat deze wijn goede Parkerpunten en James Suckling punten heeft gekregen.

No reviews found...
Online bestellen
Taal
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »